Designfröccs

beszélgetés grafikai tervezésről,
zenei arculatról és designról

2023. március 31. 18:00

Kunszt!
Veszprém, Óváros tér 1.

Résztvevők: Kovács Vera, Megyesi Klára, Tóth Andrej
Moderátor: Serfőző Péter

Fellép: Labek & Chobrak

Résztvevők

Vera 2022-ben végzett a METU tervezőgrafika mesterszakán, azóta az egyetem óraadó oktatójává is vált. Több pályázaton is kiemelkedő eredményt ért el, köztük 2021-ben a Vylyan Bogyólé borcimke pályázatát nyerte meg. A szakmája szerelmese, mindegy, hogy arculatról, illusztrációról, csomagolásról vagy tipográfiáról van szó, folyamatosan keresi az új lehetőségeket.

Klára jelenleg a METU-n mesterszakos tervezőgrafikus hallgató, alapképzését is itt végezte csomagolástervezés specializáción. Az elsődleges inspiráció forrás számára mindig is az irodalom és a zene volt, ebből kiindulva minden arculatnak, vagy akár csomagolástervnek, és természetesen illusztrációknak is szokott irodalmi vonatkozást keresni, még ha az a kész terveken csak közvetetten is jelenik meg.

Péter a zwoelf digital tulajdonosa és vezetője, csapatával főleg digitális termékek brandjének építésével foglalkozik. Több szakmai könyv írója, a brandguide.hu főszerkesztője és a helloyellow.hu designer közösség alapítója és motorja. Fontosnak tartja az állandó, élethosszig tartó szakmai fejlődést, a brandguide anyagai ebben támogatják a magyar designer közösséget.

A Labek & Chrobak azaz Szallabek Balázs és Chrobák Adrián 2016 óta készít és lép fel együtt különböző formációkban. Az utóbbi években Deva társszerzőiként és színpadi zenészeiként váltak ismertté. Zenéjük az elektronikát ötvözi népzenei elemekkel és melankólikus gitár dallamokkal. amelyet nagyban inspirál a dél-amerikai, afrikai és főként a kelet-európai népzene pulzáló ritmusai és melódiái.  Zenéjükkel egy utazásra csábítanak a természet és az elektronika világába.